BLO-school 'De Zeppelin" verhuist van Zelzate naar Stoepe

Op 8 maart 2016, over deze onderwerpen: Jeugd en onderwijs

De Vlaamse overheid nam enkele jaren terug het initiatief om in samenwerking met een private speler (AG Insurance) extra schoolinfrastructuur te creëren. Met de publiek-private samenwerking ‘Scholen van morgen’ worden in Vlaanderen 165 nieuwbouw- of renovatieprojecten gerealiseerd. Een aantal scholen zijn reeds gebouwd en momenteel bevinden zich heel wat projecten in de bouwfase. Ook de provincie Oost-Vlaanderen deed beroep op dit initiatief met de bouw van een nieuwe school in Stoepe in Assenede. De leerlingen van de provinciale school voor Buitengewoon Lager Onderwijs De Zeppelin in de Emiel Caluslaan in Zelzate verhuizen vanaf 1 september 2016 naar de nieuwe campus in Stoepe. 

N-VA-provincieraadslid Kurt Moens vroeg op de provincieraad aan de gedeputeerde of deze timing gerespecteerd zal worden. De gedeputeerde antwoordde dat de voorlopige oplevering van de nieuwbouw in Stoepe voorzien is voor 26 april en verzekerde dat de school op 1 september de deuren zal openen voor de leerlingen.

De verhuur van de gebouwen aan de provinciale school betekende jaarlijks ongeveer 60.000 euro inkomsten voor de gemeente. Die vervallen nu. De vrijgekomen lokalen zullen vanaf de verhuis worden gebruikt door onze eigen gemeentelijke school.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is