Info over de werken op R4-Oost aan de Langerbruggestraat / Volvo Car

Op 16 februari 2016

Er gebeuren momenteel ingrijpende werken aan de R4/Kennedylaan tussen Zelzate en Gent. Het spreekt vanzelf dat verkeershinder en vertragingen hierbij niet te voorkomen zijn. Hou hier rekening mee.

Het Agentschap Wegen en Verkeer en het havenbedrijf Gent investeren in een vlottere en veiligere mobiliteit in het havengebied in Oostakker. Op 12 oktober 2015 startte de aanleg van een gloednieuw knooppunt aan de Langerbruggestraat in Oostakker. Daardoor verdwijnen twee gevaarlijke kruispunten op de Kennedylaan. Het kruispunt met de Langerbruggestraat en het kruispunt met Wittewalle/Imsakkerlaan worden vervangen door een brug over de R4. Voor fietsers komt er een veilige, aparte fietsverbinding tussen Oostakker en het veer en de bedrijven aan de overzijde van de R4. Tenslotte worden geluidsschermen geplaatst voor de leefbaarheid van de nabije woonzones. De werken zullen ongeveer twee jaar duren.

Op donderdag 4 februari 2016 werd een nieuwe aflevering van HavenTV op de Oost-Vlaamse regionale zender AVS uitgezonden. In deze aflevering kun je naast geluiden uit de haven en de betekenis achter het cijfer ‘26.400.000' meer vernemen over de grote werken op de R4-Oost aan Volvo Car.
             Zie aflevering HavenTV van 4 februari 2016 op AVS.

Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer kan u meer details vernemen over de fasering van de werken.

Martin Acke
Schepen van Verkeer en Mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is