Geschiedenis N-VA Zelzate

Op 10 maart 2013, over deze onderwerpen: N-VA Zelzate, Verkiezingen

Nationaal is de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) een jonge partij met een lange voorgeschiedenis die wortelt in het democratisch Vlaams-nationalisme. De N-VA ontstond in 2001 uit de Volksunie (VU) die in 1954 was opgericht. Lees de volledige geschiedenis op http://www.n-va.be

N-VA Zelzate werd opgericht om een alternatief te bieden tegen het aanhoudende socialistische beleid dat al ruim 80 jaar duurde. Het was dus de hoogste tijd voor verandering! Danny De Meyer, Wesley Roets, Marnix DeDobbelaere, Patrick De Graeve, Guido Van Branteghem en Herman Herremans waren de zes inwoners die de hoofden bij elkaar staken en beslisten om anderhalf jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen een plaatselijke N-VA afdeling op te richten.

N-VA Zelzate is misschien een jonge afdeling maar wel één met een krachtige en progressieve geschiedenis.

15 april 2011

Sinds november 2010 werd achter de schermen hard gewerkt aan de oprichting van N-VA Zelzate. De zes oprichters mochten uiteindelijk op 15 april 2011 de afdeling boven de doopvont houden in aanwezigheid van peter Siegfried Bracke.

22 mei 2011

Op een zonnige zondagmiddag werd het eerste afdelingsbestuur van N-VA Zelzate verkozen. Wesley Roets werd verkozen als voorzitter en kreeg de eer deze partij naar de verkiezingen van oktober 2012 te loodsen. Hij werd hierin binnen het dagelijks bestuur bijgestaan door Marnix DeDobbelaere als ondervoorzitter, Danny De Meyer als secretaris en Marinus Versteeg als penningmeester. De leden werden vertegenwoordigd door Patrick De Graeve, de jongeren door Cindy De Graeve. Guido Van Branteghem en Herman Herremans vervolledigen het allereerste bestuur van N-VA Zelzate.

14 oktober 2012

Naar de verkiezingen toe werden heel wat nieuwe mensen aangetrokken om zich kandidaat te stellen op de lijst. N-VA Zelzate wist bij haar eerste verkiezingsdeelname 10,1% van de kiezers te overtuigen wat uiteindelijk resulteerde in 2 zetels. Martin Acke en Linda Vereecke zullen 6 jaar lang de N-VA Vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Op zich was dit reeds een reden om te vieren maar het echte feestje startte net iets later toen de nieuwe coalitie bekend werd gemaakt. VLD-SD (8 zetels), N-VA (2 zetels) en CD&V/Vrij Zelzate (2 zetels) sloten een akkoord om de gemeente te besturen en via een weliswaar nipte meerderheid van 12 zetels op de 23 werd meteen een einde gemaakt aan 80 jaar van socialistisch bestuur.

10 maart 2013

In navolging van de gemeenteraadsverkiezingen hield ook N-VA Zelzate bestuursverkiezingen. Hierin volgde Wesley Roets zichzelf op als voorzitter met als voornaamste doel het bestuur verder te profileren. Ook Marnix DeDobbelaere werd opnieuw rechtstreeks verkozen tot ondervoorzitter. Nieuw en jong gezicht Melissa Versteeg werd secretaris en Noel Geers penningmeester. Het afdelingsbestuur bestond verder uit Patrick De Graeve, Guido Van Brantegem, Herman Herremans, Marinus Versteeg en Patrick Temmerman. Met Martin Acke en Linda Vereecke als mandatarissen had N-VA Zelzate een elfkoppige bestuursploeg.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is