Minister Ben Weyts verlengt deadline van twee schoolsportprojecten in Zelzate

Op 21 mei 2020, over deze onderwerpen: Scholen, Sport / vrije tijd / jeugd
Ben Weyts verlengt deadline van twee sportinfrastructuurprojecten in Zelzate

Vlaams minister van Sport Ben Weyts verlengt de deadline voor de realisatie van twee schoolsportprojecten in Zelzate met één jaar. Het gaat over een projectsubsidie van 230.000 euro voor de Campus GO! en 150.000 euro voor de Gemeentelijke Basisschool De Krekel in Zelzate.

De Corona-crisis treft élke sector. Zo ook liggen de werken van twee Zelzaatse sportinfrastructuurprojecten nu al weken stil. Om tegemoet te komen aan deze onvoorziene omstandigheden, zullen deze projecten hun subsidie niet verliezen en krijgen ze één jaar uitstel om gerealiseerd te worden. De verdere realisatie van de lopende sportinfrastructuurprojecten van Campus GO! en GBS De Krekel komt dus niet in het gedrang en de projectindieners zullen hun subsidie kunnen behouden 

Sinds een paar dagen heeft de sportende Vlaming gelukkig weer wat meer perspectief. We kunnen alle sporten in openlucht beoefenen. Trainingen of lessen in georganiseerd verband met maximum 20 personen zijn weer mogelijk mits een aantal veiligheidsmaatregelen zoals social distancing, handhygiëne en de ontsmetting van sportmateriaal vóór en na de sportactiviteit. Een aangeduide verantwoordelijke zal hierop moeten toezien. Minister Weyts stelde dat in een volgende versoepelingsfase wordt getracht zaalsporten of de toegang tot fitnesscentra weer mogelijk te maken.

Dat is voorwaar een positief perspectief voor onze sportieve inwoners.

Martin Acke
Gemeenteraadslid N-VA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is