N-VA dringt bij burgemeester aan op herstel van wegen en voetpaden

Op 25 juni 2018, over deze onderwerpen: N-VA Zelzate, Verkeer en mobiliteit, Openbare werken, voetpaden, Wegen
Veel voetpaden en wegen zijn aan herstel toe

Heel wat wegen en voetpaden zijn aan herstelling toe. Verantwoordelijk schepen Linda Vereecke (N-VA) dringt al lang aan voor het opmaken van een inventaris. Zij krijgt echter geen steun. De burgemeester wil de handen vrijhouden om zelf te beslissen wat wel of niet wordt uitgevoerd.

N-VA Zelzate wil dat er dringend herstellingen gebeuren aan wegen en voetpaden. Zelzaats Schepen van Openbare Werken Linda Vereecke (N-VA) dringt daarvoor binnen het gemeentebestuur al maanden aan op het inventariseren van de voornaamste gebreken aan wegen en voetpaden. Helaas werden de voorbije maanden tal van excuses aangehaald om dit steeds uit te stellen.

Het wachten beu stelde de N-VA op het college van burgemeester en schepenen de vraag om op basis van de expertise van de technische dienst een lijst op te maken van alle uit te voeren herstellingen aan wegen en voetpaden met daarbij een beoordeling van dringendheid, gevaar, kostprijs, … Bedoeling was om die lijst dan voor te leggen aan het college om daar te beslissen om de meest dringende zaken binnen de beschikbare middelen te laten herstellen. Wie kan daar tegen zijn?  Met de opmaak van deze lijst wil Linda vriendjespolitiek vermijden en die straten en voetpaden herstellen waar de situatie meest dringend of gevaarlijk is.

Buitenspel

De VLD-SD-schepenen stemden dit voorstel weg in het college. De burgemeester wil niet meer vergaderen met haar en de technische dienst. Ook de algemeen directeur ziet het nut van die vergaderingen niet meer in. Op die manier wordt Linda Vereecke als verantwoordelijke schepen voor de technische dienst volledig buiten spel gezet.

Linda is zeer teleurgesteld in deze weigering tot samenwerken binnen de coalitie. Opgeven staat echter niet in haar boekje. In een volgende legislatuur zullen hiervoor harde afspraken moeten gemaakt worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is