Standpunten N-VA Zelzate

Op 6 augustus 2013, over deze onderwerpen: Economie, Financiën en personeel, N-VA Zelzate, Parken en openbaar groen, Toerisme, Veiligheid en milieu, Verkiezingen

Wie voor N-VA Zelzate kiest moet weten waarvoor. Onze partij heeft een duidelijk doel voor ogen en wil van Zelzate opnieuw een leefbare gemeente maken met als hoogste prioriteit de veiligheid en het welzijn van haar inwoners. Wij willen een gemeentebestuur dat geen onderscheid maakt tussen Zelzate-Oost en Zelzate–West en er is voor iedereen die het nodig heeft.

N-VA Zelzate wil dit bereiken aan de hand van 5 duidelijke ankerpunten:

Een veilige omgeving

De veiligheid in deze gemeente houdt de bevolking wakker en dat is letterlijk op te vatten. Vandalisme, geweld, buurtoverlast,… Het zijn maar enkele voorbeelden van problemen die dringend moeten worden aangepakt. N-VA pleit daarom voor een kordate aanpak voor alle vormen van criminaliteit en een veilige omgeving voor al het wegverkeer.

Een propere omgeving

In 2011 werd Zelzate terecht uitgeroepen tot de vuilste gemeente van Oost-Vlaanderen. Er wacht dus een behoorlijk zware  taak om dit negatieve imago weg te werken. N-VA zet hiervoor duidelijk in op een strikt en gestructureerd afvalbeleid, duurzame energie en een grondig onderhoud van het openbaar domein. 

Een actieve centrumgemeente

Doorheen de jaren is Zelzate zijn centrumfunctie verloren. Het imago van de gemeente is niet bepaald bedrijfsvriendelijk. De middenstand verdwijnt als sneeuw voor de zon. Economische progressie is dan ook een kerntaak voor de komende legislatuur. Om het toerisme terug op peil te brengen zullen we werk moeten maken van een sterk vrijetijdsbeleid.

Een evenwichtige samenleving

Het aantal vreemdelingen dat zich in onze gemeente vestigde steeg sinds 2007 met 28%, bovendien vinden steeds meer hulpbehoevenden hun weg naar onze gemeente. Onze samenleving is hierdoor drastisch veranderd maar het beleid werd hiervoor niet aangepast. Een transparant en gestructureerd inburgeringbeleid is een absolute must. Een grondige aanpak van ons sociaal weefsel kan ervoor zorgen dat gezinnen, jongeren en senioren zich opnieuw thuis voelen in eigen gemeente.

Een professioneel bestuurde gemeente

De paarse coalitie heeft de afgelopen 6 jaar meer aan bekvechten gedaan dan effectief naar oplossingen gezocht. Hier een verlengstuk aan breien kan het verder bestaan van onze gemeente in het gedrang brengen. N-VA pleit daarom voor een professioneel en samenwerkend gemeentebestuur dat werk maakt van een goede communicatie met inwoners en middenstand. We willen een bestuur dat zijn verantwoordelijkheid neemt en zorgt voor een financieel gezond beleid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is