Minister Weyts investeert in nieuwe sportinfrastructuur in Zelzate

Op 19 december 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Financiën, Sport en vrije tijd
Minister Weyts investeert in nieuwe sportinfrastructuur in Zelzate

Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert fors in sportinfrastructuur. “Ook Zelzate deelt mee in de koek”, zegt Koen Laenen, voorzitter van N-VA Zelzate.

Met € 339.938 aan Vlaamse steun voor Zelzate Zuid kan een nieuw sportcomplex gebouwd worden dat voor vele sportverenigingen een nieuwe thuisbasis zal zijn. Het gebouw wordt er dus een met een multifunctioneel karakter: 10 petanqueterreinen indoor en 10 outdoor voor de petanqueclub, een casco ruimte voor 2 tatami’s voor de judoclub, 2 voetbalvelden met natuurgras en 1 kunstgrasveld, 12 voetbalploegkleedkamers met douches voor de voetbalclub en een lokaal voor de duikclub.

De budgetten voor sportinfrastructuur gaan fors de hoogte in. De € 55 miljoen bij de formatie werd in kader van de Vlaamse relance verdubbeld naar € 110 miljoen. In totaal investeert Vlaanderen via Sportspurt € 185 miljoen. Het is een nooit geziene investering die voor elke sportende Vlaming moet renderen.

“Met onze Sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer en betere sportinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren, ook in Zelzate.”

Het nieuw sportcomplex Zelzate Zuid was al in 2019 voorbereid door het toenmalig bestuur VLD-SD/N-VA/CD&V. De huidige rode coalitie wou echter meer sociale huurwoningen op de site van de Verbroederingslaan. Die aanpassing zorgde voor heel wat vertraging. N-VA Zelzate is blij met deze mooie Vlaamse subsidie. Daardoor komt de uitvoering van het lang verwachte sportcomplex Zelzate Zuid terug een behoorlijke stap dichterbij.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is